Dronekatselmukset

Kaikkia kiinteistön osia ei voida turvallisesti katselmoida ilman kallista, tilaa vievää ja mahdollisesti pihaa tuhoavaa nostinkalustoa.

Miksi?

Rehellisesti sanottuna katolle kiipeäminen ei ole koskaan turvallisempaa kuin maan kamaralla pysyminen. Dronella on mahdollista lentää lähellä kuvattavaa kohdetta ja se on varustettu laadukkaalla kameralla, joten sillä päästään jopa parempaan lopputulokseen kartoituksen laadun suhteen verrattuna perinteisiin metodeihin.

Kenelle?

Kaikille kiinteistön ylläpidossa osallisina oleville tahoille, ketkä haluavat ajankohtaisen kuvan esimerkiksi kiinteistön vesikatosta tai jostain muusta hankalasti saavutettavasta yksityiskohdasta.

Mitä selvitetään?

Kuvauskohteena voi olla käytännössä mitä vain. Talvella kuvaamme esimerkiksi lämpövuotoja. Dronella pystytään tuottamaan laadukasta kuva- ja videomateriaalia. Kuvausmateriaali koostetaan joko videoksi, PDF-dokumentiksi tai molemmiksi. Dronepilottimme ovat kattoalan ammattilaisia, joten kartoituksissa osataan tehdä yleisiä huomioita katon tilasta.

Miten?

Kuvauksen tarkoitus sovitaan etukäteen asiakkaan kanssa. Tämän jälkeen tehdään lentosuunnitelma materiaalin hankkimiseksi. Suunniteltu lento toteutetaan, kun sää- sekä muut olosuhteet sen sallivat turvallisesti. Dronella ei ole käsiä, joten on huomioitava, että kaikki katselmukset tehdään rakenteita avaamatta.

Kuvauksen työvaiheet

Dronekuvaus tehdään aina säävarauksella. Olosuhteiden on oltava riittävän vähäsateiset ja -tuuliset, jotta katselmus voidaan toteuttaa.