Ei korkeuksissa leijumista ilman turvaa – Putoamissuojainten elintärkeä rooli kattohuolloissa

Kattohuollot – nuo pelottomien ammattilaisten temppuradat, vai elintärkeät toimenpiteet kodin kruunun kunnossa pitämiseksi?

Riippumatta siitä, miten romanttisesti suhtaudut katon korkeuksien valloitukseen, yksi asia on selvä: turvallisuus tulee aina laittaa etusijalle. Tämä ei ole paikka ylpeilylle sankarillisista putoamisista ja läheltä piti -tilanteista.

Tämä on paikka putoamissuojainten tärkeyden korostamiselle ja järjen käytölle.

1. Turvallisuus ei ole kirosana

Moni saattaa vähätellä putoamissuojainten tarvetta, kuvitellen olevansa niin ketterä kuin kissa ja niin vahva kuin härkä. Mutta hei, olemme silti vain ihmisiä – ei supersankareita. Turvallisuusvälineet eivät ole heikkouden merkki, vaan järkivalinta. Miksi ottaa riskiä, kun voit suojata itsesi ja parantaa selviytymistäsi merkittävästi?

2. Pudota pelko, älä itseäsi

”Putoamissuoja ei ole tarpeen, minulla on hyvä tasapaino”, kuulee usein sanottavan. Hienoa, että sinulla on hyvä tasapaino – mutta onko tasapainoinen elämä sittenkään sen arvoista, jos tasapaino pettää katonharjalla? Putoamissuojainten avulla voit työskennellä huolettomasti ilman turhaa tasapainottelua.

3. Pysy maan pinnalla – tai vähintään turvakaiteen päällä

Kun astut katon huipulle, et ole enää maan päällä vaan ohuesti peitetyn ilman päällä. Tämä ei ole aika heittäytyä huolettomaksi. Turvakaiteet ja turvavaljaat ovat kuin luottokortti – niitä ei kannata unohtaa kotiin.

4. Turvallisuus = tehokkuus

Luuletko, että saat homman nopeammin hoidettua ilman turvavarusteita? Todellisuudessa turvallisuus lisää tehokkuutta. Voit keskittyä itse työhön, sen sijaan että pidät kiinni kattotuoleista.

5. Tänään hengissä, huomenna uudelleen

Mieti tätä: joka kerta kun käytät putoamissuojainta, annat itsellesi mahdollisuuden tehdä saman homman uudelleen. Jos putoat, se saattaa jäädä viimeiseksi huolloksesi. Eikö ole parempi pitää itsensä hengissä ja mahdollistaa toinenkin yritys? Joten rakkaat kattohuoltajat ja kotinikkarit, älkää jättäkö turvallisuutta sattuman varaan. Katoilla työskennellessä ei ole tilaa ylimielisyydelle.

Jos kattosi putoamissuojaus näyttää tältä, oleppa vain heti meihin yhteydessä. Mutta älä käy tarkastamassa asiaa katolla.

Putoamissuojaimet ovat kuin kumppani korkeilla katoilla: ne eivät ehkä ole aina näkyvillä, mutta ne ovat aina siellä pitämässä sinua pystyssä.

Samuli Hänninen

Sertifioitu turvatuotetarkastaja, katon turvatuotteet ja henkilökohtaiset putoamissuojaimet

+358 44 334 9833

samuli@hansam.fi