Hansam Oy kerrostalon kattoturvaa tarkastamassa

Kiinteistöhuolto hoitaa ja meillä on kaikki hyvin, emme näe tarvetta palveluillenne

Tämä on yleisin vastaus, mitä meillä myynti kohtaa, kun viemme sanomaamme kattoturvallisuudesta eteenpäin.

Kokosimme alle muutaman hyvän syyn, miksi tuo otsikko on hieman kyseenalainen:


1. Meidän omassa kerrostalossamme on kiinteistöhuollon sopimuksessa kattojen tarkastukset ja huollot

Kävimme tarkastuksella ja totesimme, ettei siellä ole huolto edes käynyt. Kaivot putsaamatta sekä havunneulasia ja lehtiroskia kaikissa nurkissa. Tämän jälkeen kyllä kiinteistöhuolto kävi korjaamassa, olivat vain kovin ihmeissään, että joku oli käynyt katolla!

2. Eräs liikekiinteistö oli toteuttanut turvatuoteasennukset katolle ja kiinteistöpäällikkö kertoi, että kaikki on siellä hyvin.

Neuvottelujen ja perustelujen jälkeen hän päätyi tilaamaan katselmuksen ja pääsimme katolle. Katselmuksen tuloksena kaikki katolle asennetut järjestelmät korjattiin takuutyönä vastaamaan turvatuotteiden valmistajien asennusohjeita. Kohteessa oli turvakiskoja, jotka olisi pystynyt käsin repimään irti. Eipä olisi paljon auttanut, jos köyden varaan joku olisi pudonnut. Nykyisin tarkastamme ja suunnittelemme tämän yrityksen kaikki turvalaiteasennukset.

3. Voiko kiinteistönhuoltajalta edes vaatia kattoturvan osaamista?

Turvatuotevalmistajia on pitkä liuta. Jokaisella tuotteet ovat hieman erilaisia ja karvan verran erilainen asennustapa. Kiinteistönhuoltajalla ei yksinkertaisesti ole osaamista tarkastaa suojainjärjestelmiä, saatika löydy siihen vaadittuja sertifikaatteja. Puhumattakaan ajasta. Hän tuli tänne huoltamaan kattoa.


Summa summarum tiedämme kaikki, että rakentamisen laadun kanssa on haasteita, oli se milloin maalauksen kädenjälki, viemäreiden kannakointi tai muu asia. Edellä mainituissa kattoturvaan erona on se, että yleensä ne eivät vaikuta kenenkään ihmisen hengissä säilymiseen suoranaisesti.

Samuli Hänninen

Sertifioitu turvatuotetarkastaja, katon turvatuotteet ja henkilökohtaiset putoamissuojaimet

+358 44 334 9833

samuli@hansam.fi